Állatvédelmi Őrszolgálat Bács-Kiskun Megye

Az Állatvédelmi Őrszolgálat azért jött létre, hogy segítséget és útmutatást nyújtson azoknak az állampolgároknak, akik környezetükben állatkínzást tapasztalnak, valamint a törvény adta lehetőségekkel hatékonyan lépjen fel az állatkínzókkal szemben.

Munkánkkal többek között azt szeretnénk elérni, hogy az állatokkal való kíméletes bánásmód, tudatos magatartás és a felelős, humánus állattartási, állatvédelmi kultúra minél szélesebb körben elterjedjen, hogy kedvenceinkre mihamarabb szebb, biztonságosabb, szeretetteljesebb élet várjon.

Az Őrszolgálat fenntartását alapítványunk finanszírozza, az ellenőrzéseket és az ezzel járó feladatokat is az alapítvány ebrendészei végzik.

A bejelentéseket az Állatvédelmi Őrszolgálat számán lehet megtenni a +36-20 476-96-93 telefonszámon vagy e-mailen az info@mentsvar.hu címen.

A gyakorlat: Amennyiben állatkinzást jelentenek be, kiszállunk a helyszinre ellenőrzés céljából.

Ha a tulajdonos nincs odahaza, értesítést hagyunk melyben tájékoztatjuk, hogy mikor fogjuk legközelebb felkeresni. Amennyiben felmerül az állatkinzás gyanúja ,bejelentést teszünk az Állatvédelmi Szakhatóságnál ill. eljárást kezdeményezünk a Rendőrségen, akik jogi úton szereznek érvényt a törvényeknek az állatok védelmében!

Súlyosabb esetekben – a rendőrségi feljelentés után – a bíróság ítéli meg a büntetést.

Minden olyan kirivó esetet, amely a tudomásunkra jut, megelőzés és szemléletformálás céljából továbbítunk a médiának!

Az emberek ugyanis csak így láthatják és szerezhetnek tudomást egy-egy szörnyű állatkinzásról.

Kérünk minden jóérzésű embert aki a környezetében rossz körülmények között tartott állatról tud , jelentse Őrszolgálatunknak a fenti telefonszámon vagy email cimen!

Köszönjük segitségüket!

Együtt, többen vagyunk és több állatot menthetünk meg!!

A továbbiakban a Bács-Kiskun Megyei Állatvédelmi Őrszolgálat által rossz tartási körülmények miatt elkobzott állatot mutatunk be: