Rosszul tartott teheneket néztünk meg…

Izsák tanyavilágában mentünk hatósági állatorvossal jegyzővel, már több alkalommal volt kin a hatóság de nem tudtak előrelépni a teheneket  rosszul tartó gazdával.

Több mint 20 tehén volt a tanyán lesoványodott állapotban. Számon kértük a gazdát (kicsit zavart volt) “nem tudok venni takarmányt, nem tudok pénzt felvenni a vírus miatt” hangoztak a kifogások. Nem tudtunk előre lépni hiába próbáltuk meggyőzni a gazdát. Végig kell gondolnunk  ezt az egészet, és valamit ki kell találni.

2020 04 29    Néhány fotó:

 

 

2020 04 29 

A mai napon vissza jöttünk beszélni a gazdával. Hozunk az állatoknak takarmányt rendbe tesszük minden állat papírját (vérvétel oltások stb…) cserébe le mond a tehenekről, neki 2-3 db maradna  azokat normálisan el tudja látni, gondozni, és már minden papírjuk rendbe lesz…. Némi gondolkodás után igent mondott. Nagy kő esett le a színünkről.

 

2020 05 01

Sikerült a tehenek elhelyezéséről gondoskodni, a befogadó ellátja az állatokat még nem lesznek szállíthatóak. Beszéltünk az állatok orvosával beütemezi és ki jön rendbe tesz az állatokat, hogy azok minden szempontból megfelejtenek az állattartás szabályainak.