Figyeljünk oda jobban kedvenceinkre a hirtelen jött meleg őket is megviseli!

Vigyáznunk kell négylábú kedvenceinkre és jobban odafigyelni rájuk mint valaha…. Ki jobban, ki rosszabbul tűri, de a legtöbb állat nehezen viseli a hirtelen jött meleget. Az állattartónak oda kell figyelnie állatai naptól való megóvására.

A hőségtől állataink is szenvednek, nemtörődöm tartás következtében a nagy melegben az állatok el is pusztulhatnak.  Nyáron a hűvös levegő fontosabb lehet négylábú barátaink számára, mint egy védelmet nyújtó kuckó. Gondoskodni kell arról, hogy állatunk napszaktól függetlenül bármikor be tudjon húzódni az árnyékba. Udvaron ez lehet egy füves talajon lévő fa árnyéka vagy egy zöld sövény. Ne vigyük ki nagy hőségben sétálni kedvenceinket! Fokozottan ügyeljünk arra  hogy az sose fogyjon ki, mindig legyen benne friss vizük. Az életet adó nedvesség hamar elpárolog, ezért kell a nagy itató, és annak rendszeres töltése. A sétáltatás fontos a házi kedvencek számára. Ezt érdemes kora reggel és késő este elvégezni. A hűvösebb időpontra beütemezett séták a gazdák számára is jobban elviselhetőek. Kedvenceinket gyakran szállítjuk gépkocsiban. Nyáron egy-egy autóban akár ötven fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Mindig kapcsoljunk be ventilátort, az ablakokon is engedjük befújni a levegőt. Nyári melegben  ne hagyjuk kedvenceinket  bezárva az autóban.

Felhívjuk minden állattartó gazda figyelmét, jobban figyeljenek oda állataikra a meleg beköszöntével!

Fő támogatónk a Gong rádió is folyamatosan, felhívásban figyelmeztet minden állattartót, hogy fokozottan figyeljen oda kedvencére!