Együtt jóban-rosszban (Bogyó és Babóca)

Hogy mit eszik? Mivel anyagi problémák vannak, magokat.

Miért „sántít”? Mert el akarta a kapni a nyulat, és a tulajdonos – értelemszerűen – földhöz vágta.

De a múlt héten még szaladgált. Oltva soha nem volt, sem ő, sem a testvére. Mennyi idősek? Olyan 5 év körüliek.

Különben is hagyjuk békén, csak szemcseppekért jött….

… a feljelentést követően a rendőrség orvosi támogatással éjjel ment ki a helyszínre, ahol elkobozták mindkét kutyát és a nyulat is. Az állatok a rendelőbe kerültek, ahol elkezdődött a felmérése annak: mit lehet tenni. Ha lehet egyáltalán valamit.

A két kutya, Bogyó és Babóca valóban 5 év körüli keverékek. A borzalmak olyan szinten összekovácsolták a két kis állatot, amilyet nem nagyon lehet elképzelni.

Bogyó, a megbénult kiskutya teljesen testvérére volt utalva. Babóca – aki szintén csontvázszerűre fogyva érkezett – akkor még tudott egy pár lépést tenni. Annyi elég volt, hogy teljesen mozgásképtelen, bélsárban és vizeletben fekvő társának valamiféle segítséget nyújtson. Nyalogatta a sebeket, talán valamiféle élelmet is szerzett neki – amíg tudott. Viselkedésükből látszott, hogy feltehetően megették egymás ürülékét is…mindent megtettek, hogy élhessenek, és egy percre sem mondtak le egymásról.

A rendelőben közös hálóhelyük lett. Bogyó benn feküdt a párnáján, Babóca pedig vagy szorosan mellette, vagy – ha úgy érezte, testvére fázik – rajta pihent. Bárki közeledett feléjük, a kis állat minden erejét összeszedve, ugatva próbálta védeni testvérét.

Aztán lassan kialakult az állatokban a kép, amit ki akartunk alakítani. Már nem ugatott az emberekre az egyre fürgébben futkározó Babóca. Oldott, barátságos kis állat lett, de Bogyót ugyanúgy védi, őrzi, mint egész életében tette.

Bogyó pedig már sétál…ha sétának lehet nevezni. Mivel hátsó lábai egész életében bénák lesznek, csak úgy tud közlekedni, ha a hasa alatt áthúzott lepedővel tartjuk a hátsó részét, és ő vékony, pipaszár kis mellső lábaival lépked, szinte szalad néha. Hiszen neki is süt a nap, neki is tavasz van a levegőben.

Hiszen mindketten azért küzdöttek végig, hogy élhessenek. Mint a többi kiskutya. Ételük, helyük most van. Mindenki szereti őket.

De egy rendelőben leélni az életet nem a legvonzóbb perspektíva.

Bogyónak lenne esélye arra, hogy egy speciális segédeszközt, egy kis kocsiféleséget kapjon, amivel önállóan tudna közlekedni. Talán, ha lenne egy ilyen kocsija, valaki úgy érezné, hogy örökbe fogadná. És a testvérét is. Mert ők együtt szenvedték végig azt, amit egy kutyának sem szabadna megismerni. Együtt akartak élni. És talán együtt akarnák leélni maradék életüket is.

Megérdemelnék.

Ha úgy gondoljátok, hogy segítenétek Bogyó kocsijának megvásárlásában, akkor minden kis összeg jól jön a Magnet Bank: 16200168-00260620 számlaszámra. Köszönjük.

———————————————————————————————-

Ahogy megláttuk a szerencsétlen kutyákat azonnal a segítségükre siettünk. 1 óra elteltével már Bogyó és Babóca gondozójával beszéltünk, felajánlottuk a segítségünket. Már beszéltünk is egy állatszerető emberrel aki kocsit készített volna Bogyónak. Kiírtuk az oldalainkra, hogy aki tud segítsen…illetve ideiglenes vagy végleges befogadót keresünk a kutyusoknak. Ma délelőtt 10óra után hívtam a kisállatrendelő igazgatóját de akkor Ő már jó hírrel fogadta a hívásomat.

Közölte, hogy egy hölgy jelentkezett és magához veszi a kutyákat, van kocsi is Bogyó számára ha a méret megfelelő.Így hozzáértő szerető kezekben élhetnek együtt egymás mellett a kutyák.

Megköszönte amiért ennyire gyorsan reagáltunk és segítségére siettünk a két ártatlan kutyusnak.

Reggel amikor beszéltünk Bogyó és Babóca gondozójával elmondta, hogy nem igazán volt még olyan aki segítséget ajánlott volna fel.

Nagyon jól estek nekünk a köszönő szavak és felajánlotta az intézmény vezetője, hogy ha valamiben segíteni tudnak hívjuk őket és megpróbálnak mindent megtenni a jó cél érdekében.

Természetesen figyelemmel kisérjük Bogyó és Babóca sorsát és folyamatos tájékoztatást biztosítunk fotókkal. Ha segítségre lesz szükségük , mi továbbra is mindenben segítünk amiben csak tudunk!

2014 05 17

Bogyóka új Formula 1-es autója (6 fénykép)

Ma szinte egész nap azon dolgozott egy kedves állatszerető ember, Krüpl Rudolf, hogy Bogyeszkának könnyű, teljesen testre szabott holdjárója legyen, amit aprócska, legyengült testével is meg bír mozdítani.

Még csak mutatóban vannak izmai, ezért pillekönnyű szerkentyűre van szüksége.

3D-ben megtervezte, majd itt a helyszínen a modellre “szabta, varrta”.

Köszönöm szépen, hogy a szombati napodat, (na meg persze a tervezés, bevásárlás….stb idejét) erre a kis drágára áldoztad, Rudi! …és természetesen az öcsédnek is, aki a barátnőjével együtt végig segítették a munkádat.

Nagyon szépen köszönjük az ajándékodat!

Már néhány lépést meg is tudott tenni vele egyedül, SŐT, az ypszilon forduló se jelent már gondot neki.

Tényleg szuper

2014 05 27

Érdeklődésünkre elmondták Bogyó és Babóca jól van.

Köszönet a Csutkarozi menedékének, hogy pártfogásba vette a két szerencsétlen szinte megkínzott kutyák.

A Mentsvár az Állatokért Alapítvány Elnök asszonya Tőzsér Judit és a Pfotenhilfe Ungarn Németország támogatásként 200 000ft-ot átutal a kutyusok gyógyításához szükséges mágneses pulzáló matrac vásárlására, ugyan is erre van szüksége Bogyónak ahhoz, hogy minél előbb gyógyulhasson.

Figyelemmel kísérjük továbbra is a 2 csöppség életét, gyógyulását és szeretnénk segíteni a megfelelő szerető gazdi keresésében is ami kb 6 hónap múlva lehetséges.