Bejelentést kaptunk… (Rossz tartás)

A bejelentéssel kapcsolatban végeztünk állatvédelmi ellenőrzést a mai napon. A helyszínen 1 db közepes testű (puli) és egy nagytestű németjuhászt találtam. Mindkettő láncon van tartva amely megközelíti az előírt hosszúságot, de sajnos a megfelelő méretet nem érte el …felszólítottam a tőrvényekben előírtak betartására .

A kutyák állapota mint a kép mutatja hagy némi kívánnivalót maga után . A szőrzetük elhanyagolt a pulit nyírni kellene a nagy meleg miatt is és az összelemezesedett szőrt eltávolítani, a németjuhász szőréből az elhalt szálakat ki kellene kefélni. A tápláltságuk nem túl rossz, de ezen lehetne még mit javítani. Az udvaron sajnos nem sok árnyék van a ház fekvéséből adódóan. Kértem hogy legyenek elengedve és így jobban eltudnak húzódni a hőség elöl…

Szerintem tudtam hatni rájuk és a kerítés javítás után szabadon mozoghatnak. Ivóvíz volt előttük, de sajnos tele kosszal és a tál már rég volt kimosva Az oltási könyveket a legközelebbi látogatásra előkeresik, mert most nem találták. A hiányosságok pótlására felszólítottam a tulajdonost és remélem rövid időn belül változás történik. Egyébként hajlandóak voltak az együttműködésre és az általam felsoroltak változtatására.