Állatvédelmi ellenőrzés Lakiteleken

“Tisztelt Menhely az Állatokért Alapítvány! Névtelen bejelentést szeretnék tenni: Lakiteleken a ****** Krt.-on a ***** melletti háznál annál a nagy sárga háznál láttam egy durván lesoványodott boxert, 3 pici fehér kutyát és egy másik kutyát bezárva, aki nagyon bágyadt volt.Kérném Önöket, hogy amennyiben tehetik, nézzék meg, mert szerintem nem eteti őket rendesen a gazdájuk! Köszönöm! ”

Okt.2-án állatvédelmi őrszolgálatunk kiment a megadott címre , de sajnos nem tartózkodott otthon senki. Így csak megtudtuk etetni a kutyákat és felszólítót hagytunk a gazdának.

Okt.6-án újra kimentünk a megadott címre mivel nem jelentkezett a gazda. Gondoltuk délután megyünk hátha akkor tartózkodik otthon valaki. Sajnos tévedtünk…Így újra megetettük szerencsétlen állatokat és újabb felszólítót hagytunk a gazdának.

Okt.8-án reggel felhívott a gazda és egyeztettünk időpontot , majd el is mentünk a megbeszélt időpontban meglátogatni a kutyákat. Sajnos rosszabb látvány fogadott minket mint amire számítottunk. Hátuk kennelben 4 kutya volt bezárva, mind a négy csontsovány , sebes a legyektől alig látszottak. Ekkor már volt előttük élelem és víz is.

A gazdát kérdőre vontuk…miért ilyen soványak a kutyusok?

Sírva fakadt és elmondta, hogy ő kórházba került az állatok etetését meg egy ismerősére bízta…

Elmondása szerint délután jön az állatorvos megvizsgálja a kutyákat és el is látja őket. Kutyáknak nincs oltásuk és chip sincsen bennük.

Jegyzőkönyvet vettünk fel melyben leírtuk, hogy 2 hetet kap a gazda arra hogy rendes ellátásban részesüljenek a kutyák.

2hét múlva visszaellenőrzés!