Lakossági bejelentést kapott Őrszolgálatunk

Kecskeméten a******* szám alatt van egy kutyus és minden nap délután

6 óra körül elkezd vonyítani vagy ugatni ( nem is tudom mi rá a helyes kifejezés,mert én ezt segély-kérésnek nevezném ) amit éjfél körül szokott abbahagyni.Szegénykém akkor is csak azért fejezi be, mert elmegy a hangja.Véleményem szerint ez nem normális dolog és ha valaki felelős állat-tartó akkor cselekszik ilyen esetben.

Orvoshoz viszi, megeteti, megnyugtatja azt a szegény állatot, attól függően, hogy mi a baj.

Máskor már találkoztam ilyen esettel és akkor szóltam a tulajdonosnak, de sajnos keresetlen szavakkal illettek és azt mondták, hogy a kutyának az a dolga, hogy ugasson. Éppen ezért itt nem próbálkoztam, de nem is igen látok mozgást a ház körül.

Az udvarba nem lehet belátni, mert kő falból van kerítés, ezért azt is csak gondolom, hogy egy nagyobb testű kutyáról lehet szó.

Az biztos,hogy tegnap reggel óta, ma reggelig a tulajdonos nem volt otthon, mert a szelektív hulladékgyűjtő zsák még mindig a kapu kilincsen volt.

Remélem sikerül segítséget nyújtani a kutyusnak és kiderül miért alakult ki ez a helyzet.

Előre is köszönöm a segítségüket.

Tisztelettel:

***********************************

Kollégáink voltak kint a bejelentő által megadott címen. A gazda nem volt otthon egy hetet. Minden rendben van a kutyussal! A gazdi este 6-ig dolgozik és azért szokott a kutyus abban az időtájban ugatni,mert várja haza. Minden este mennek sétálni.

Bízunk benne, hogy most már megszűnik ez a probléma.