Sérült kutyához mentünk Lajosmizsén….

Tegnap este nagy felháborodást keltett egy poszt , hogy Lajosmizsén a vasútállomás közelében láncon él már több ideje egy sebes lábú kutya. A fotót amit kaptunk 10 nappal ezelőtt készül, így nagyon megijedtünk, hogy most milyen lehet szerencsétlen állat lába…és mennyit szenvedhet ha még él egyáltalán.


Ma korán reggel elindult őrszolgálatunk megkeresni a kutyát. Valóban láncon volt és valóban csúnya seb tátongott a lábacskáján. Párperc után előkerültek a gazdák is. Elmondása szerint anyagi eredetű dolgok miatt nem tudta a kutyáját gyógyíttatni. Az egyik állatorvostól ugyan kért segítséget, de az elutasította , azzal az indokkal, hogy csak akkor tud segíteni ha kifizeti a gazda a kezeléseket. Megsem nézte az orvos szerencsétlen állatot 🙁 Itt jegyzem meg, hogy az ilyen emberben (orvos ) egy csepp jóérzés és lelkiismeret nincs !  Gazda valóban nem a legjobb anyagi körülmények között él …de a kutyáknak enni és innivalójuk volt. Hosszú láncra voltak kötve.

Helyszínen készült képek…

Őrszolgálatunk átvette a kutyát, vitte és természetesen megkezdte gyógykezeltetését. A jövőhéten meg kell műteni , mert így elpusztul a kutya rövid időn belül. Sebe fertőtlenítve lett és fájdalom csillapítót is kap folyamatosan.

Állapotáról értesíteni fogunk benneteket , de kérjük a támogatásotokat , mert előre láthatólag 80 000 Ft körül lesz a műtét költsége és még utána a lábadozás és a gyógyulás is hosszú heteket vesz igénybe.

Liza elhelyezése….már jó kezekben van.

Aki szeretne segíteni és tud a következő számlaszámon megteheti
Megjegyzésbe írjátok oda ” Lajosmizsei sebes lábú kutya ”
Mentsvár az Állatokért és
Környezetünkért Alapítvány
Adószám: 18364004-1-03
Számlaszám: OTP 11732002-20409803
IBAN: HU60 1173 2002 2040 9803 0000 0000
BIC(SWIFT) KÓD: OTPVHUHB

Köszönjük mindenkinek a támogatást és a segítséget Liza nevében is aki egy 9 éves német juhász jellegű szuka .